В Авдіївці обговорили питання харчування дітей в закладах освіти

В Авдіївці обговорили питання харчування дітей в закладах освіти

4 червня в приміщенні Авдіївської міської ВЦА відбулась робоча нарада з питань харчування дітей в закладах освіти у 2021-2022 навчальному році. Заступник голови ВЦА Сергій Легенький спільно з начальницею відділу освіти Вікторією Шляховою та з представниками підрядної організації обговорили нагальні питання щодо змін в системі харчування дітей згідно нових норм та стандартів системи управління безпечністю харчування НАССР.

Як інформує ВЦА, під час наради було окреслено основне завдання: організувати безпечне харчування відповідно до віку і стану здоров’я дітей. Їжа в їдальнях має бути свіжоприготовлена, доброякісна, мати привабливий вигляд і гарний смак.

Крім того, зазначено, що осоливу увагу треба приділяти забороні використання в раціоні харчування дітей сухих сніданків: чіпсів, сухариків, шоколадні вироби, газовані напої та інші продукти харчування, що містять штучні консерванти, фарбники, ароматизатори, підсолоджувачі тощо.

Нагадаємо, нещодавно в Україні було представлено нове меню шкільного харчування, що включає 160 видів страв з різних кухонь світу. В цьому меню більше молочних та м'ясних продуктів, фруктів та овочів. Крім того, для кожної страви розроблені технологічні карти. Планується, що усі школи країни мають перейти на нове меню вже з 1 вересня. Але у багатьох працівників освіти та у поварів викликає багато питань щодо практичної можливості виконати нові вимоги в старих погано обладнаних харчоблоках. Також існують припущення, що нове меню буде значно дорожче старого, не зважаючи на всі запевнення, що вартість харчування залишиться такою самою.  

освіта харчування школа меню
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Комментарии