Авдіївцям до уваги: як приготувати ситні котлети без м'яса (РЕЦЕПТ)

Багато господинь в теперишніх умовах готують з тих продуктів, які є. Найскладніше зараз купити рибу, м'ясо, яйця, хліб та молочну продукцію, тому деякі викручуються, як можуть. theLime підготував простий, але ситний рецепт котлет із моркви замість класичних з м'яса.

Інгредієнти: морква (3-4 шт.), манна крупа (4-5 ст. л.), цукор (2 ч. л.), сіль (за смаком), олія (2 ст. л.).

Приготування:

Моркву ретельно промиваємо під проточною водою від бруду, очищаємо, нарізаємо великими шматочками та складаємо у каструлю. Заливаємо воду та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 10-15 хвилин - важливо не переварити моркву, тому що вона стає занадто пухкою і водянистою. Перевірити готовність можна ножем або зубочисткою.

Зливаємо воду, даємо моркві трохи охолонути. Потім тремо її на середній або дрібній терці, додаємо цукор та сіль, а також 3-4 ст. л. манки. Якщо є - можна додати порізану зелень та часник.

Перемішуємо масу та залишаємо, якщо є така можливість, на 10-15 хвилин. За цей час манка набухне.

У невелику тарілку висипаємо манну крупу, що залишилася. Беремо ложкою трохи морквяного фаршу та обвалюємо в манці, формуючи котлети. Викладаємо їх на обробну дошку.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї котлети і обсмажуємо з кожного боку приблизно по 5 хвилин до хрусткої скоринки.

Подаємо морквяні котлети до столу.